fbpx
BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁLÁS



0
  •  x 
No products in cart

HÁROM LÉPÉS A SIKERHEZ VEZETŐ ÚTHOZ

Pápai Gábor, a Wella Professionals oktató fodrásza először alkotta meg saját kollekcióját, melynek inspirációja a személyre szabás, így a mindennapi szalonmunka volt. Ha belegondolunk, a fodrászok rengeteg emberrel, így számtalan különböző személyiséggel találkoznak nap, mint nap. Gábor azt tűzte ki céljául, hogy bemutassa a személyre szabott frizurák átalakító erejét. A kollekció először online debütált, majd a WoW – World of Wella áprilisi 13-i rendezvényen a kollekció szellemében készítette el frizuráit a rendezvényre ellátogató fodrászoknak.

 

 

Személyiség, mint inspiráció

„Úgy gondolom, hogy nekünk fodrászoknak több feladatunk van, mint gyönyörű frizurákat alkotni. Kicsit magabiztosabbá, önazonosabbá kell tennünk vendégeinket. Ezt pedig úgy tudjuk elérni, hogy konzultálunk és beszélgetünk velük, kérdezzük őket munkájukról, életstílusukról, hobbijukról. Persze sok olyan jellemző is van, amit már első pillantásra megfigyelhetünk vendégünkről, abban a pillanatban, amikor belép az ajtón: milyen stílusban lép be, mennyire introvertált vagy épp extrovertált típus. Milyen ruhában érkezik: sportos típus, vagány, vagy visszafogott és elegáns? Ezek sokkal többet elárulnak a vendégeink mindennapjairól és személyiségéről, mint hinnénk.

Ezeknek az apróságoknak a fontosságára szerettem volna felhívni a figyelmet a kollekciómmal, illetve megmutatni, hogy milyen magabiztos kisugárzást és gyönyörű eredményt tudunk elérni azzal, ha személyre szabjuk a frizurákat. A titok: a vendég érezze, hogy ez neki és csak neki készült, csodásan áll és tudja viselni.”– magyarázta el nekünk Gábor a koncepció mögöttes hátterét.

                                                                                                                                               

Szeretnél többet látni World of Wella rendezvényünkről? Kattints ide a teljes képes beszámolóért: https://bit.ly/2KGqVl3

 

 

Személyre szabás, de hogyan? - Érzések, hangulatok, képek

„Amikor megpillantjuk a vendéget első benyomásként minták, érzések, hangulatok jutnak eszünkbe. Az, hogy milyen „mood” képek jutnak eszünkbe a konzultáció során sokat elárunak a személyiségről és arról, hogy milyen frizurát álmodunk meg vendégünk számára.” – folytatja Gábor.

 

Kíváncsi vagy Pápai Gábor milyen inspirációk alapján készítette el kollekcióját?

 

 

 

A konzultáció a kulcs a személyre szabott frizurákhoz

Pápai Gábor a kollekciójának megfelelő alap gondolatokra építve készítette el modelljeinek frizuráját április 13-án a WoW – World of Wella rendezvényen. A személyre szabás lépéseit egyesével megvizsgálta, hisz ez egy apróságnak tűnik a mindennapi szalonmunka során, de igazából a sikerhez és az elismeréshez vezető út egyik elengedhetetlen része.

„Legelőször kínáljuk meg a vendéget kávéval, vízzel, helyezzük kényelembe és kezdjünk el vele nyugodtan beszélni a napjáról, majd a munkájáról, hobbijairól. Így kapunk egy képet arról, hogy milyen személyiség.

Második lépésként kérdezzük meg, hogy milyen frizurát szeretne. Sokan már képet hoznak elképzelésükről, ami könnyíti a kommunikációs folyamatot. Ha esetleg nincs ötlete vagy bizonytalan, akkor használjuk bátran a rendelkezésünkre álló konzultációs kártyát, amiben hangulatképek csoportjából tud a vendég választani. Tudnunk kell, hogy sokszor ezek a választások mutatják, hogy milyen frizurára vágyik igazából, hiszen azokat a hangulatokat fogja választani, amelyek személyiségéhez a lehető legközelebb állnak. A konzultációs kártya segít a bőr- és szemtónus a megfelelő árnyalat meghatározásában.  A választott árnyalatot helyezzük az arc mellé, hogy vendégünk és mi is lássuk, hogy a vágyott szín hogyan állna neki. A még részletesebb konzultációhoz az előző kiegészítéseként használjunk hangulatkártyákat. A Wella ebben folyamatosan segítségünkre van, hiszen mind konzultációs kártyát, mind hangulatkártyákat biztosítanak számunkra, a képzéseinken pedig meg is mutatjuk ezek hatékony használatát. Ezekkel az apró trükkökkel sokkal élvezetesebbé tehetjük a konzultációt, illetve a vendégben a biztonság és szakértelem érzését már akkor elültetjük, mielőtt hozzáérnénk a hajához.

 

 

Harmadik lépésben vizsgáljuk meg a haj állapotát, kérdezzük meg a vendéget a hajápolási szokásairól és arról, hogy hogyan szokta hordani a haját. Ennek segítségével tudjuk meghatározni, hogy a vendégnek pontosan milyen ápoló szolgáltatást nyújtunk a szalonban, illetve ennek megfelelően javaslatot tudunk tenni otthoni hajápolás tekintetében. Az esetek gyakorlatilag 90%-ában elfogadják a tanácsomat és a frizura mellett egy hajápoló csomaggal távoznak a szalonból. Számomra ez azért is fontos, mert egyrészről a vendég is gyorsan megtapasztalja, hogy mennyivel hatékonyabban működnek az általam javasolt Wella termékek az otthoni hajápolás során, másodsorban pedig nekem, mint fodrász is fontos, hogy milyen minőségű hajjal dolgozom a további látogatások alkalmával. Tapasztalatból tudom, hogy ennek a három lépésnek a betartása segít abban, hogy a vendégből visszatérő vendég legyen, gyakrabban látogasson el a szalonba, hiszen vágyik egy újabb élményre, „énidő”-re. Elsőre lehet túl bonyolultnak és hosszasnak tűnő három lépésről van szó és hajlamosak vagyunk mi fodrászok ilyenkor azt mondani, hogy nekem erre nincs időm. A gyakorlatban azonban mindössze pár percet vesz igénybe, főleg ha már kellően rutinosak vagyunk a konzultációban. De ezért vannak a képzéseink, hogy a szakmai fortélyok mellett többek között ebben is segítsünk a kollégáknak. Tapasztalom, hogy 2019-ben már nem elég egy tökéletesen elkészített hajvágás vagy hajfestés, a vendégek sokkal többre vágynak. Ha a szalonunk ezt nem tudja neki biztosítani, akkor előbb vagy utóbb elveszítem. Nagyon sok jó szakember van Magyarországon, éppen ezért kell többnek és másnak lennünk.” – avat be bennünket a részletekbe Gábor.

 

 

 

Személyiséghez igazodó frizurák a színpadon

A konzultáció lépéseinek részletes bemutatását követően Gábor bemutatta modelljeit és személyre szabottan formázta a korábban már elkészített frizurákat a színpadon. A modellekkel kapcsolatban Gábor vallja, hogy az anyuka, a sikeres középvezető és a fiatal lázadó is gyönyörűnek szeretné érezni magát és ehhez a fodrászok úgy tudnak hozzájárulni, hogy személyre szabott frizurát alkotnak vendégeinek, melyek minden esetben gyönyörűek, de ami a legfontosabb, minden esetben igazodik az adott vendég személyiségéhez.

 

Kíváncsi vagy a WoW rendezvényre? Kattints ide a teljes képes beszámolóért: https://bit.ly/2KGqVl3

 

 

Három egyéniség – Három frizura személyre szabottan

A visszafogott, elegáns hölgy, Kinga

 „Kinga modellem egy teljesen visszafogott, fiatal törékeny lány, aki a természetességet és a lágyságot képviseli, ezért ennek megfelelően természetes hatást szerettem volna elérni, ezért is használtam a szőke természetes árnyalatait. A színek egy egyenletes 10-es szőkítési alapra kerültek fel: a tőrészre az új Koleston Perfect Me+ 7/38 árnyalatot választottam, a végekre pedig három szőke árnyalat került fel fűzött melírtechnikával, a Koleston Perfect Me+ 10/95, 9/97 és 10/04 árnyalatokkal játszottam. A végeredménynél is a lágyságot szerettük volna tükrözni, így a forma kialakításnál is egy klasszikus vonalú GHD trendtechnikát alkalmaztam.” - Pápai Gábor

 

 

 

Az extravagáns, pörgős nő, Fanni

„A rövid haj viselése most újra fénykorát éli. Egy rövid haj lehet ugyanolyan nőies, ha azt a viselője tudja is hordani, magáénak érzi, hisz nem a hosszú haj tesz valakit nővé, hanem a kisugárzása. A rövid hajnál éppen ezért kiemelten fontos, hogy tippeket adjunk az otthoni hajformázáshoz, tanítsuk meg a vendéget hogyan bánjon a hajával a mindennapok során. A rövid forma ellenére megtartottam a frizura variálhatóságát a felső részen. Színek tekintetében a tőrészre a Koleston Perfect Me+ 5/75, a haj többi részére pedig a Koleston Perfect Me+ 8/43 árnyalatot választottam. Technikailag pedig „színátúszást” alkalmaztam. A végső formát GHD tőemelő technikával hangsúlyoztam ki.” - Pápai Gábor

 

 

Visszafogott, mégis extravagáns nő, Szandi

„Bár a munkája nem engedi meg minden helyzetben, hogy extrém hajat viseljen, mégsem szerette volna elveszíteni teljesen a személyiségét. Szeretett volna valami meghökkentőt, amivel nyomatékosítani tudja nőiességét, csak teljesen más formában, mint az előző modellnél. Mondanom sem kell, hogy szinte csak férfiak között dolgozik, akik néha igenis elfelejtik, hogy ő bizony egy hölgy. Így jött a csillámpóni/unikornis inspirációnak. A kép magáért beszél szerintem. Egyenletes 10-es szőkítési alapra, a Color Fresh Create színárnyalatait használtam szivárványszerűen váltakozva, átúszással használtam a High Magenta, a Pure Violet, a Hyper Coral és a New Blue árnyalatokat Tomorrow Clear-rel kikönnyítve. A színek maximális életre keltéséhez fontos volt a styling, melynek eléréséhez GHD technikát alkalmaztam.” - Pápai Gábor

 

 

Várunk a Wella Studio Budapest képzésein. Miért válassz bennünket?

  •  A Wella oktatásairól köztudott, hogy igen magas szintűek.
  • Oktatóink aktívan szalonban is dolgozó fodrászok, azaz tudják, hogy a mindennapok során milyen nehézségekkel kell szembenézned mind szakmailag és emberileg, így megoldási javaslatokat tudnak neked nyújtani témától függetlenül.
  • Gondosan odafigyelünk arra, hogy senki ne érezze magát feszélyezve azért, mert oktatásra érkezett, a célunk az, hogy úgy fejlődj, hogy észre sem veszed.
  • Az esetek többségében a gyakorlati képzést megelőzően a téma elméleti anyagát anyagát video formájában elküldjük, így már kellően fel tudsz készülni a képzésre, a helyszínen pedig a gyakorlatra helyezzük a hangsúlyt. Természetesen a megválaszolatlan kérdéseidre is választ adunk.
  • Hiszünk abban és annak szellemében működünk, miszerint „Nálunk minden fodrász otthon van!”, ezen atmoszféra megteremtéséért mindent megteszünk.
  • Hűségedet díjazzuk! Ennek részleteiről érdeklődj email-ben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy értékesítési konzultánsodnál!
  • A hozzánk ellátogató fodrászok maximális elégedettséggel távoznak, melyet alátámaszt az a tény, hogy folyamatosan visszajárnak hozzánk.

Szeretnél eljönni képzéseinkre? Képzési naptárunkat itt nézheted át: https://bit.ly/2H7qsEJ

 

Image Image Image Image Image Image Image

ELÉRHETŐSÉGEK

Image
Image
Image

+36 70 612 44 83

wellastudiobudapest@sirowa.com

www.wellastudiobudapest.hu

ELÉRHETŐSÉGEK

+36 70 367 2407

info@wellastudiobudapest.hu

www.wellastudiobudapest.hu

SZOLGÁLTATÁSOK

BEMUTATKOZÁS

HÍRLEVÉL

Ne hagyja ki újdonságainkat és ajánlatainkat! Iratkozzon fel hírlevelünkre!